Одређивање оптималне производње дубинске пумпе на клипним шипкама

Објеката

Врста завршног рада
Мастер рад
Језик
српски
Аутор
Лука Перишић
Година одбране
2023
Ментор
Душан Даниловић
Чланови комисије
Душан Даниловић, Бранко Лековић, Мирослав Црногорац
Резиме
У условима смањене цене нафте, ради одржавања конкурентности на тржишту, нафтне компаније су приморане да проналазе све више начина оптимизације производне опреме. Нешто што би у време економског раста и „цветања“ нафтне индустрије био прихватив губитак, сад је прилика за уштеду и стварања предности над конкуренцијом. Инжењери производње су у оваквим околностима приморани да користе новије методе анализа и тражења бушотина кандидата за оптимизацију.
Применом итеративних метода мењања параметара рада дубинских пумпи који су већ у производњи може се постићи повећавање међуремотног периода, уштеде у потрошњи електричне енергије или решавања одређених проблематика у рада дубинских пумпи без потребе ангажовања ремонтних постројења.
У овом раду обрађени су резултати примене поменутих метода, где је анализом различитих ситуација дат пример решавања проблематике и примене основних прорачуна у предвиђању и оптимизацији производње дубинске пумпе на клипним шипкама.
Кључне речи
дубинска пумпа, клипне шипке, оптимизација, прорачун опреме
Број страна
34
Ниво приступа
Затворени приступ
Лиценца
0. All rights reserved
Формат
.pdf

Лука Перишић. Одређивање оптималне производње дубинске пумпе на клипним шипкама, 2023

This item was submitted on 16. новембар 2023. by [anonymous user] using the form “Завршни рад” on the site “Радови”: http://gabp-dl.rgf.rs/s/repo

Click here to view the collected data.