Modeliranje rasprostiranja buke u urbanoj sredini u okolini Železničko tehničke škole u Beogradu

Објеката

Врста завршног рада
Мастер рад
Језик
српски
Аутор
Jelisaveta Vuković
Година одбране
2023
Ментор
Aleksandar Cvjetić
Чланови комисије
Aleksandar Cvjetić, Vladimir Milisavljević, Ivica Ristović
Резиме
Model se može opisati kao proces pojednostavljivanja stvarnosti kako bismo dobili bolji uvid u odabrane karakteristike određenog fizičkog, biološkog, društvenog ili ekonomskog sistema. U oblasti životne sredine, modeliranje se primenjuje kako bi se rešavali stvarni problemi ili problemi koje opažamo. Proces modeliranja počinje kada određeni subjekt prepozna ekološki problem i zaključi da bi rezultati modela mogli pružiti korisne informacije za donošenje odluka.
Završni rad pod nazivom " Modeliranje buke u urbanoj sredini u okolini Železničko tehničke škole u Beogradu" sastoji se od sedam poglavlja u kojima su detaljno opisani svi potrebni koraci, metode i oprema za precizno modeliranje buke u urbanom okruženju. Ovaj rad takođe obuhvata pravilno dobijanje rezultata i mere za smanjenje nivoa buke i njenog negativnog uticaja na životnu sredinu.
U okviru istraživanja, sprovedeno je ručno brojanje saobraćaja, merenje buke na terenu i izračunavanje modela buke koristeći računar. Različiti scenariji su takođe razmatrani kako bi se dobila realna slika buke u urbanom okruženju i pronašla efikasna rešenja za smanjenje buke ako je to moguće.
Visok nivo buke ima negativne efekte na zdravlje ljudi i opštu životnu sredinu, pa su razmatrane strategije za njeno suzbijanje. Ovim radom su obuhvaćeni svi ključni koracipotrebni za pravilno izvođenje procesa modeliranja buke.
Кључне речи
Model, metoda, merenje, buka
Број страна
50
Ниво приступа
Затворени приступ
Лиценца
0. All rights reserved
Формат
.pdf

Jelisaveta Vuković. Modeliranje rasprostiranja buke u urbanoj sredini u okolini Železničko tehničke škole u Beogradu, 2023

This item was submitted on 26. септембар 2023. by [anonymous user] using the form “Завршни рад” on the site “Радови”: http://gabp-dl.rgf.rs/s/repo

Click here to view the collected data.